310811

Hej allihopa!

Efter stormen i söndags gick strömmen, så har vart utan ström i 2 dagar nu och det SUGER. Hur i helvete överlevde folk förr i tiden... Har fått nog av att äta middag med ficklampa, duscha i kallvatten och inte kunna föna håret! Strömmen MÅSTE komma tillbaks imorgon, klarar inte av att va beroende av ficklampan mer.
Inatt sover vi alla hos min värdmammas kompis Marcy, för lite ljus och värme haha. MEN jag ska inte klaga för mitt jobb är förövrigt bland det bästa man kan ha.
Idag har jag och två av barnen vart hos deras mormor och badat i poolen och solat sedan åkte vi och åt på restaurang allihopa, jätte mysigt :-)
Nu ikväll tog jag bilen och min bästavän(GPS:n) till Garden City för lite Starbucks häng med ett gäng tjejer, skönt att snacka svenska lite då och då. Planerade även lite inför helgen, det är nämligen surfing tävling på Long beach så måste dit och kolla läget och även köra en utgång. Det är faktiskt på tiden tycker jag!

Igår var det 2 veckor sen jag flytta hit, helst sjukt. Känns som att jag vart här myyycket längre, positivt tecken eller?

Nu är det sovdags, god natt <3

280811

Hej igen,

Nu har det mesta av stormen lagt sig här i Hewlett. Så sjukt trött på att följa nyheterna hela tiden och läsa om det så nu ska jag sätta på en film och tänka på annat.
Den här helgen skulle jag egentligen vara helt ledig och jag hade massa planer bl a NYC, vilket blev inställt pga stormen och att alla tåg stängdes av. Självklart kommer det fler helger men såg verkligen framemot de! Innan stormen igår hann jag en snabbis till Roosevelt Field, en sjuuuuukt stor galleria här i NY. Du hittar ALLT där! Dock var det mesta stängt återigen pga av stormen så hann inte med mina ärenden.

Igår kollade jag på en sjukt rolig film. Tycker jag iaf. Den hade sina sorliga delar men annars var den jättebra. Jag har dock sjukt dålig humor men jag rekomenderar den starkt! Den heter iaf Life as we know it.


VLT

VLT ringde mig tidigare för en intervju ang. orkanen. Här kan ni läsa den:
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1334915--staden-ar-helt-dod-


Lugnet EFTER stormen

Heej!

Kan börja med att jag lever! Vi hade riktig tur med stormen inatt. Jag vaknade några gånger av att det blåste hårt
i fönstrena, lät nästan som att de skulle gå sönder. Men vi klarade oss bra, inga skador alls på huset.
När stormen väl kom till oss så var vindarna inte lika hårda som de var vid kusten, och de kallade den för en tropical storm.
Tydligen inte lika stark som en vanlig storm? Men det ligger träd överallt och de flesta är utan ström, man kan knappt åka någonstans och man måste fortfarande stanna inne i huset tills det är helt över.
Inne i Manhattan och längst Long beach är det massa översvämningar och massa andra delar så vi hade verkligen tur!
Det är nästan läskigt utomhus för det är helt öde och ingen trafik alls. Känns nästan som att staden dog efter stormen, creapy.

Här är några bilder från gatan, ca 2 hus bort så såg det ut såhär. Vi hade VERKLIGEN tur med tanke på alla träd runt om kring oss.









Lugnet före mean Irene


Bild tagen från NY Times.


Okej, kanske ska ta det här lite mer seriöst med Irene. Verkar som att det är som serious shit! Åkte och handlade mat idag och där var jag inte ensam kan jag säga. ALLT var slut och människorna betedde sig som om de inte sett mat på år och dar, det var folk som stod och bråkade och slet i vatten. HELT SJUKT! Jag har dock inte fattat att jag borde ta det här seriöst, gick mest runt och vad glad för att jag hitta till affären utan GPS och att polisen inte stannade mig.

Ikväll får vi se om jag ska möta upp några tjejer på Cheesecake Factory, lite beroende på om jag får ledigt och om barnen är hemma. Om inte annat blir det NYC imorgon med ett gäng tjejer för shopping, det kliiiiiar i mina fingrar nu att få spendera lite dollar. Ska bli skönt att komma iväg från huset lite och prata svenska haha.

Over and out!


260811

Heej!

Idag har jag tvättat precis hela dagen och städat, inte så jätte kul men sånt som hör till! Har även pysslat och målat med den yngste och hennes kompis.

I helgen ska det tydligen bli storm... först jordbävning och nu en jättestorm, vad kommer sen?

Ska fixa lite mat nu sen ska jag ha SATC marathon. Bye :-)

250811

Tjenare!

Idag har det inte hänt så jätte mycket, åkte till stranden vid 12 med familjen och var där hela dagen. Ingen dålig dag på jobbet direkt!

Idag kom det ifatt mig lite att jag faktiskt bor här nu. Allt har gått i ett sen jag kom hit, vilket har gjort att man inte hunnit smälta allt. Dock känns det som att jag bott med familjen i flera månader för att jag känner mig typ som hemma här nu. Så idag har jag gått och bara tänkt på hur bra jag har det och vilken tur jag har! Visst saknar jag mina vänner och min familj oliiiidligt mycket... men vi "ses snart".

Nu ska jag gå och natta den minste, kommer förmodligen somna i hennes säng som vanligt...
Natti natti :)


Bild från trippen till NYC


230811

Hej hopp!

Har tydligen vart jordbävning här i NY men jag kände ingenting. Fan, jag som ville veta hur det kändes...

Idag har jag gjort ett nytt försök att köra runt själv. Började med att jag skjustade den äldsta killen till hans kompis och sedan skulle jag vidare till supermarket för att handla lite. Okej jag hade GPS men det är helt omöjligt att klara sig utan den. Den här gången gick det BETYDLIGT mycket bättre... inga poliser;-) För övrigt idag har jag bara plockat lite i barnens rum och tvättat lite, nu sitter jag på baksidan i solen och dricker kaffe.

Ikväll ska jag fika med en tjej som bor här i närheten, ska bli jätte kul! Nu är tvätten klar så ska upp och byta den. Skriver mer senare:-)

Lite bilder:


Denna lapp låg utanför min dörr imorse när jag vakna, från Peytie


Bilen jag kör


Huset jag bor i



Hejsvejs!


Atlantic beach

Hej hopp!

Kan inte klaga på min dag idag. Jag, Karen och hennes kompis Macy åkte till Atlantic beach, vilket är en privatstrand för de som inte klarar av att ligga bland andra människor, för att sola och där har vi legat heeela dagen. Kan även säga att detta gjorde jag på min arbetstid utan barnen, my job is pretty good! Har legat och lyssnat på deras skvaller om alla mammor som gick förbi idag om vilka som har opererat sig, vilka som är otrogna, osv haha så sjukt kul att lyssna på dem.

Här kommer några bilder från dagen:








Lite smått bränd bara...



Nu ska jag och min brända kropp hoppa in i duschen, sedan blir det matlagning åt barnen!

 


210811

Hej hopp!

Dagen började som vanligt med frukost på baksidan med min värdmamma. Sedan bestämde jag mig för att ta mig till ett shopping center här i närheten för att fixa lite grejer och jag skulle ta bilen själv dit med hjälp av en GPS... Började bra men sedan kom vi inte riktigt överrens med varandra så jag började fippla med GPS:n undertiden jag körde, vilket jag inte skulle gjort... Jag totalt missade en stoppskylt och jag körde nästan på en polis i samma veva. Så polisen stannade mig med blåljus och ljud, min första tanke var: I'm done! Jag kommer få åka hem till Sverige igen. (Okej, jag vet att det egentligen inte går till på de viset) men jag var så rädd så jag målade upp en sjujävla bild. När han väl kom fram så ville han se alla papper osv och förklarade att jag kommer att få böter och det första som kom upp i mitt idiotiska huvud var: -But I'm from Sweden! Och han kollade på mig och vek sig av skratt och sa att det var okej för den här gången men INTE igen. Min lättnad när han gick därifrån går inte att beskrivas, för en minut glömde jag bort hur man ens körde en bil. MEN jag kom iaf tillslut fram till min destination och gjorde mina ärenden. Haha jag VISSTE att det här skulle hända någongång men inte första gången. Aja, tur att man är svensk;-)

Till något helt annat, ikväll ska jag gå ut och äta med min värdfamilj och hennnes bror i Rockville. Så ska svira om till något annat nu och åka.

Råkade även få med mig lite hem från mitt äventyr...


Dag 2

Hejsan svejsan!

Idag har jag vart ute på vägarna och slirat med Karen. Åkte till King Kullen(supermarket) för att handla lite smått och gott. Sedan försökte hon lära mig hur jag ska ta mig överallt och hitta till det viktigaste, vilket inte var det lättaste... Allt ser ju likadant ut? Men jag gjorde framsteg iaf.
Imorgon blir det antingen stranden eller så ska jag försöka ta mig till en galleria och fixa lite grejer, går inte att lita på väderprognosen här inte så man får ta en dag i taget.

Håller på att spela spel med Peyton och hennes kompis nu så ska fortsätta innan de börjar bli galna! Lägger upp lite bilder på mitt rum också:)


Mina 2 nya buddies, LuLu och Dexter




Fick presentkort på Starbucks av Karen


Trött tjej

NU är jag helt slut! Så mycket nytt på en och samma dag så det behövs verkligen lite sömn. Idag/ikväll har jag packat upp allting och försökt få någon slags av ordning på allt och nu är jag klar! Jag och Peyton har även haft en Top model marathon och ätit sushi, världens härligaste unge. Vi hade hela huset för oss själva hela kvällen, så det blev en tjejkväll.

Ne nu är det sovdags, natti natti!

190811

Tjenare

Okej, jag har mina skäl till varför jag inte kunnat uppdatera. 1. Internet på skolan fungerade inte på min dator. 2. Det fanns inte tid. Gick seriöst i skolan från 8 på morgonen till 8 på kvällen, efter det var man stendöd, dessutom är tidskillnaden 6 timmar så det har tagit lite tid att komma in i dagsrytmen.

Har precis kommit till min familj nu i Hewlett Harbour och kan redan säga att jag ääääälskar de! Skolan jag gick på var ingen höjdare direkt och det går inte ens att jämföra. Sängarna var knappt 80 cm bred, lät som att hela sängen skulle gå sönder när man rörde lilltån. Sen delade man dusch med människor från hela jävla världen och man fick dessutom KÖA för att ta en snabbdusch. Maten smaka förbannat illa och mattanterna var otrevliga. Men jag ska inte klaga... ;)
Igår åkte vi in till NYC för en guidad tour runt city. Det går inte att beskriva med ord känlsan, helt sinnessjukt  stort. Jag älskar de! Där kommer jag att spendera många timmar/dollar...

Nu ska jag packa upp det sista! Lägger ut lite bildern från NY trippen.




top of the rock


NY


Empire State Building


Frihetsgudinnan




Top of the rock




Carrie och Mr. Bigs kyrka

En del av bilderna... Kommer mer senare!

Seee yooou.


110809

Hejsan!

Det började ju inte sådär jätte bra med bloggen...

Nåväl nu är det bara 6 dagar kvar och jag är nervös i perioder? Försöker att inte tänka så mycket på att jag ska lämna familj och vänner för då vet jag att det kommer bli ännu värre. Alla runt omkring mig har förstått att jag ska lämna allt förutom jag själv. Kanske vaknar upp ur min bubbla när jag kommer fram... om ens de!?

Nä nu tar vi en dag i taget. Idag ska jag, Lina och mamma ha kvalitetstid i Stockholm och gå på Gröna Lund hela dagen. MYS! Jag har verkligen lust att go crazy på karuseller hela dagen och skrika lite extra bara för att... Kvällen står vi fortfarande i valet och kvalet om det blir Allsång på Skansen eller bara en mysmiddag någonstans. Känner mig inte alltför pepp att köa i timmar för att gunga till Sven-Ingavars. Lutar kanske lite mer åt mysmiddag:-)

Måste bara tillägga en sjuuuukt irriterande grej som inträffade denna soliga morgon. Jag tänkte vara lite hurtig och ta en PW ner på stan imorse för att jag hade tid hos läkaren för att göra en hälsokontroll innan jag åker. Har haft massa trassel och otur med just denna process och blev överlycklig att jag tillslut fick min tid idag hos Citypraktiken. Väl när jag kommer dit så är min förbannade läkare sjuk. Min första tanke var: SJÄLVKLART ÄR JÄVELN SJUK! Mitt underbara morgonhumör kom sakta men säkert smygande och jag började skälla på en stackars sköterska som egentligen inte hade med saken att göra. Men seriöst, man ringer väl till de som har en inbokad tid och skickar återbud? OKEJ jag fick en tid imorgon men själva principen att man inte ringer! - "Även läkare blir sjuka ibland". Va fan tror ni att ni är några jävla helgon???? Nä nu ska jag lägga ner denna händelse och gå tillbaks imorgon i hopp om att alla som hörde mitt utbrott imorse inte kommer ihåg mig...

Tack och hej!

Personer jag komer sakna liiiiite extra


(sis och jag)


(jag och Josefine)


(jag och Julia)





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!