Halloween

Hejsan!

Lördagen var minst sagt galen! Inte bara de att vi hade snöstorm... ja ni läste rätt. Det var kaos och kallt.
Men det stoppade inte the crazy swedes som min värdmamma skulle sagt, utan vi förfestade med Sofia och hennes värdfamilj som hade sin årliga Halloweenfest innan vi drog in till city för ännu mer party. Hade en jätte rolig kväll/natt med mina galna vänner. (Du saknades Sofia)

Igår gick allting väääldigt långsamt och jag var väääääldigt trött i kolan. Jag och Sofia pallrade oss till IKEA och till mallet en sväng och sedan till Starbucks för att möta upp Cicci och Nellie, vi var tvunga att disskutera vad som egenligen came down yesterday. Mycket skratt blev det iaf!

Nu är det måndag och tillbaka till verkligheten, dags att snöra på springskorna och ge sig ut på en löparrunda.
Hej så länge allihopa! 


En skakig bild från i lördags på tåget... Glömde kanske berätta att jag var rödluvan;-)


Bra jobbat Sofia!!!!

28-10-11 var inte min dag!!!!

Så vad har jag åstadkommit idag, jo jag vaknade imorse och kände mig ovanligt kreativ så jag tar fram min Halloween kostym och börjar "fixa" lite. Klippte lite, rev lite, piffa lite och ups klänningen är i två delar. Bra Sofia. Hur fan lagar man en klänningen som är praktiskt taget delad på mitten? Jag har då inte svaret på den frågan... 
I panik drog jag till mallet i hopp om att hitta min räddande ängel, vilket jag inte gjorde.

Nåväl resten av dagen gick bra tills jag snubbla på en väskjävel i tvättrummet och i en och samma veva sträckte jag ryggen OCH skar upp mitt finger. Blodet forsa och ungarna skrek, JAG, den ko-lugna au pairen, ser pölen med blod på golvet och börjar få liiite panik. Peyton 8 år erbjöd sig så snällt att skjutsa mig till sjukhuset, tack gumman men nej tack sa jag. 10 plåster senare mår jag bra och det har äntligen slutat blöda! Min värdmamma hade en bra idé om att jag kunde låta blodet vara kvar över hela min hand, det är ju trots att Halloween. Inte många som skulle gå runt med riktigt blod över sig... Avstår nog från de också ;-)

Nu vill lillgrabben och hans kompisar ta med mig på nya Paranormal Activity. Jag hatar skräckfilmer mer än något annat kan jag lova. Men tydligen är jag (bög?) om jag inte följer mer, älskar hans ordval... Så coola och orädda au pairen ska dra med grabbarna på bio och se den värsta filmen av dem alla. Som pricken över i:et på denna underbara fredag så skulle det inte förvåna mig om jag sket ner mig på bion. Okej där jag gick till överdrift. Men ni förstår vad jag menar.

Som ett sista tillägg på detta bittra inlägg är att jag skrev nyss en inlägg men som raderades för att jag hade vart inne på blogg.se för länge utan att jag gjort något. Så jag tog det djupa och avslappnande andetaget och skrev om allt ännu en gång :-):-):-):-)

Det var allt från mig idag. Hej svejs!


You have to be a little bit crazy to live in NY

Hallo!

Det vankas Halloween här i staterna och amerikanerna har pyntat sina hus tillfullo vill jag lova! Spelar ingen roll hur liten trädgård man har, de trycker ändå in så mycket som möjligt. Det är kul, det är galet, det är NY.
I helgen är jag ledig och på lördag smäller en sjujävla Halloween fest av i city. Go big or go home säger jag bara!

Idag har jag och Sofia vart JÄTTE busiga, bara så att ni vet. Haha :-)


Här är ett litet smakprov på hur det kan se ut, och då har jag INTE visat det värsta:-)

Nu ska jag kraffsa lite i kylen efter något att laga till kidsen.

Looove


sunday

Hallå!

Då var det söndag igen och nu ligger jag helt slut i sängen och kollar på tv. Gårdagen var jätte mysig men dyr haha. Vi samlades hela ligan på en mexikansk restaurang som hette Don Caminos, riktigt god mat och goda drinkar. Lite föööör gott tror jag för när notan kom in satt vi nog alla i halsen, total nota på 1093 dollar vilket är ungefär 7300 kr. Jaja var inte så mycket att göra åt saken där och då, utan det var bara att punga fram den saftiga au pair lönen. MEN vi hade jätte mysigt hela kvällen och det är alltid kul när alla är samlade! OCH sist men inte minst GRATTIS LINNEA!

Därefter var tanken att vi alla skulle åka till ett och samma ställe vilket sprack ganska snabbt och slutade med att vi delade upp oss och åkte åt varsitt håll. Jag, Sofia nr. 2 och Malin tog taxi till Bryant Park, Cellar bar för lite party. Kändes nästan som att vara i Sverige med tanke på hur många Stockholmsbrats man stötte på. Hade en jätte kul kväll iaf :-)

Idag åkte jag, Soffan och Emelie till Long beach för att äta på The Beach House, vi satt utomhus i solen och åt. Riktig mysmiddag hade vi, efter ett tag kom Malin och Sigrid och höll sällskap ett tag innan vi styrde hemåt.

Imorgon är det ny vecka med nya utmaningar. Nu börjar även allt falla på sin plats(peppar peppar, ta i trä) och äntligen kan man se ett slut på vissa saker. Om allt går sin väg och som planerat kommer jag känna mig ännu mer tillfreds och njuta tillfullo av livet här. Och vad kommer imorgon om inte min nya pärla, kan man starta veckan på ett bättre sätt? Don't think so!

Nej nu ska jag kolla på en film, kommer garanterat somna inom en halvtimme. Först lite snodda bilder från Sofia.

God natt people ♥




Birthday girl & Cicci




Bild från idag på Beach House. Fr. v. Malin, jag och Emelie.

 


201011

Halloj!

Först ett litet meddelande till dig farmor: Taaack så jätte mycket! Saknar och älskar dig. Skickar massa kramar.

Jaha då var det torsdag, vilket betyder snart helg! Imorgon ska jag och Sofia åka och höstshoppa på mallet, kliar lite i fingrarna just nu efter lite shopping. Så imorgon ska vi avverka några timmar/dollar där innan jobbet. På lördag ska vi alla ut för födelesedagsfirande för Linnea, blir mat och utgång. Ska bli riktigt skoj!

Inte så mycke mer att säga just nu, måste lägga barnen sängkläder i maskinen sen blir det att dra ut på en löparrunda!

BTW glömde nästan det viktigaste, nästa vecka på måndag eller tisdag ska jag få en ny bil!!!! Karen tyckte att jag förtjäna en finare bil än Subarun. Jag tackar inte nej! Det enda kravet från hennes sida var: -Just don't drive like a f*cking idiot like my other au pairs.

Så denna fina bil ska jag glida runt i framöver:



Här har vi den, Honda Civic 2012


Good feeling

Halli hallå!

Idag är det onsdag och det känns som att veckorna springer förbi. Idag har jag även bott i familjen i exakt 2 månader, känns som att jag känt dem mycket längre. Ett bra tecken antar jag? Och jag börjar nu inse att this is my new life. Svårt att förklara men man förstår inte riktigt att man verkligen BOR här, de första veckorna tror jag hjärnan var inställd på semester och att man åker hem snart. Men sedan börjar man inse att no no no, det är här jag ska bo och ha min vardag 1 år framöver. Jag har verkligen haft mina stunder när jag vill ta nästa flyg hem och träffa mina familj och mina vänner men livet här är OSLAGBART, inget är som NY vilket gör att man aldrig vill lämna denna stad.

Imorse när jag vakna spöregna det ute och jag ändra snabbt mina träningsplaner till en sovmorgon istället, så jag kröp ner i sängen igen och kolla på lite serier istället. Mycket mysigare ;-)

Nu blir det en dusch sedan ska jag bege mig till mataffären för att storhandla lite!

Hej så länge gott folk ♥

Förresten vill jag att mamma och Lina ska komma NUNUNU! Idag saknar jag er lite extra. Bara så att ni vet.








Lite bilder från Gröna Lund i somras när mamma, Lina och jag var där. Jätte mysig dag  ♥


Att lära sig uppskatta

Har insett att man måste lära sig att upskatta livet mer än att alltid söka efter något bättre. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan som det så fint heter och det är så sant också. Om man alltid tror att gräset är grönare har man för höga förväntingar och för höga förväntingar leder ALLTID till att man blir besviken. Lev i nuet och uppskatta det lilla som det stora det är då man får som mest tillbaka och man mår som bäst!
Man får bli besviken, man får klaga, man får vara ledsen men man måste inse att livet går vidare och att haka upp sig på små saker kommer bara göra livet jobbigt och tungt.

NU: JOBBELIJOBB!

2 month in USA

Halloj!

Här var det inte livat, min dåliga uppdatering ekar här på bloggen. Nä men har inte haft den motivationen helt enkelt.

I helgen har jag jobbat som vanligt men det har inte hindrat mig från lite party. I fredags blev det en lugn kväll med Peytie, vi kolla på film och mös tills hon somna i mitt knä. I lördags tog jag tåget till city och mötte upp Sofia, vi mötte sedan upp Emelie och efter ett tag kom Nellie. Vi strosa lite och kolla på allt och inget, fick INTE med mig något hem. Shopping suget fanns inte där helt enkelt. Efter några timmar tog vi tåget hem och Sofia joina mig medans jag jobba ett par timmar. När jag slutat bar det av ännu en gång till city fast denna gång för utgång. Hade en sjukt rolig kväll/natt... Om inte väldigt välbehövlig.
Igår när vi vakna upp halv 2 ville jag kapa av mitt huvud för dagen och lägga den? det? i en ishink...typ. För att dämpa bakfyllan någorlunda åkte Sofiax2 och Clara till mcd för det bästa som finns dagen efter vilket är MAAAT. Därefter rulla vi till Long beach för obligatoriskt Starbucks-häng med Malin och Sigrid, sedan blev det hem för att sova. Man var något sliten sen gårdagen!

Idag är det kära och underbara måndag igen, vilket innebär jobb. Idag har jag även friskförklarat mig själv, Im done med min förkylning fr o m IDAG. Jävligt trött på de nu när man gått lite småsjuk i cirkus 2 veckor. Konstant trött och hängig. Men idag bestämmer jag att jag kan gå ut på en PW, börjar lite lätt iaf.

Veckans uppdrag är att hitta Halloween kostym, skillnaden i USA från Sverige är att man firar verkligen Halloween här. Ska inte ens prata om hur de pyntar hus och trädgårdar här, allt här är liiite för mycket. Go big or go home som dem säger, vilket stämmer in så jävla väl in på allt. Här åker man t ex inte och små handlar lite utan man STOR handlar, köper allt i BIG pack. Vilket är tvärtimot lilla landet lagom... Tillbaka till Halloween så ska jag och Cicci kolla utstyrslar imorgon, finns lite mer och välja på här om man säger så ;-)

Nu ska jag snöra på mig träningsskorna och ge mig ut i det fina vädret men först har jag snott lite bilder från Samuel från i lördags.


 






I'm so excited

Hallooo!

Nu är det färdigfixat för min del, den här designen får duga ett tag iaf och tror att det går lättare att gå in på min blogg nu också? Det fungerar för mig iaf :-)

Veckan har rullat på som vanligt, långa dagar och sena kvällar. Au pair livet är inte alltid så glassigt... Men imorgon är det fredag vilket betyder helg, inte för att jag är ledig men helger är alltid skönare. Inte lika mycket att göra om vi säger så. Ska försöka mig på en utgång på lördag efter jag jobbat klart om allt går som jag vill. Behöver ta mig ett par glas vin känner jag! Känner verkligen av att jag inte sover om nätterna, går som en zombie typ.
Idag har jag verkligen STORHANDLAT, orkade knappt rulla vagnen. Lika kul varje gång när personalen säger: Hello Sofia, Im glad u r back! Butikschefen hjälper mig även att hämta grejer, han springer runt och betar av min lista. Jag klagar inte haha. Personal foodshopper är vad jag har!

Till något heeelt annat så har jag bästa planen på G, jag håller på att spricka så exalterad är jag!

Nu: sovdags!


Hittade en fin bild på mig och Soffan


OMBYGGNAD

Håller på att göra om bloggen, därför det ser mer eller mindre kaos ut här.

Just keep on smiling

Hej allesammans!

Måste börja med att fråga en grej, varför kommer det upp en ruta om att det måste gå igenom någon script när man går in på min blogg??? Blir tokig... Någon vänlig själv som vet???

Idag har jag hängt hos Sofia hela dagen men Clara. Har fått min hår färgat av Sofia, underbar känlsa att ha nyfärgat hår! La i en toning, som var riktigt bra. Fick gå med ljus och lykta för att hitta ett bra märke känns det som. Men nu vet vilket jag ska köpa i framtiden. Great! Sofia var även duktig och bakade cupcakes, jag och Clara var mest ett moraliskt stöd som fick smaka på smeten också :-) Riktigt mysdag med massa kaffe och fika. Sånt gillar vi!

Smart kommer ungen hem så ska väl förbereda lite nudlar innan hon kommer!



Clara


Nyfärgat och freeesh!






I'm gonna make it!

Hej!

Har verkligen inte haft ork att blogga på sistonde, för mycket runt omkring som händer och för lite motivation.
Ska försöka göra ett litet sammandrag av de (två?) senaste dagarna.

I söndags åkte jag och hämtade upp ett slitet gäng för att ta oss till Long beach för lite strandhäng. Det var cirkus 30 grader i solen så beachen var det enda rätta! Vi låg ett tag och solade tills våra hungriga magar sa till, så då drog vi vidare till The Saloon för lite mat. Därefter blev det obligatoriskt Starbucks-kaffe. Hade en mysig dag med svenska maffian.
Igår var det Columbus Day här i staterna vilket innebär att barnen var lediga, vilket i sin tur innebar att jag jobbade hela dagen. Var minst lika varmt igår som i söndags så fick steka lite mellan varven också, det gillar vi!

Inte så mycket att uppdatera er om... Fortfarande ont i halsen så ingen träning för min del, irriterande till tusen men what to do! Bara att gilla läget helt enkelt. Nu ska jag åka och fixa hårfärg!
Men först lite bilder från i söndags:


Siggan


Malin




Malin







091011

Halli hallå!

Ska skriva ett MYCKET mer positivt inlägg än de förra. Nog för att jag kanske inte är på topp just nu så ska jag ändå dela med mig av det roliga.

Imorse tog jag och Sofia tåget till NYC för shopping och mys i Central Park. Det sjuka med city är att timmarna springer förbi och det känns som att man knappt hinner med något men det gjorde vi när jag tänker efter. På vägen till Time Square mötte vi helt plötsligt ett gäng på longboard bara det att "gänget" bokstavligen talat aldrig tog slut. Anar att de fått för sig att samla ihop så många som möjligt och åka genom city, måste vart över 500 människor som åkte. En sak som är säkert är att detta ENDAST händer i NY. Man slutas aldrig förvånas.  
Hade en mysig och väääldigt välbehövlig dag med underbara Sofia.

Imorgon(söndag) ska det bli sommarvärme igen. 27 grader och strålande sol, JA TACK! Så ska dra med mig ett gäng bakfulla svenskar till stranden. Kan man annat än gilla läget när man kan åka till Long beach och sola i oktober? Dont think so! Bara att njuta för snart kommer hösten? eller vintern rättare sagt?

Till något helt annat så har jag fått uppleva en judiskhögtid, Jom Kippur. Man firar den 10 dagar efter deras nyår för att typ tänka tillbaka på året och vad som hänt och vilka misstag man t ex gjort. Lite komplicerat men min värdfamilj följer inte alla regler som fastan, be eller gå till tempel. Var tvungen att ljuga till alla släktingar som ringde hem till familjen och sa att de var i tempel för att de inte ska få dåligt rykte... Haha ja vad ska man säga. Iaf så åkte vi till K föräldrar för god mat och dricka. Jag bävade faktiskt lite just inför maten då jag trodde att det åt något särskilt men det var plockmat. Bagels, lax, white fish, pizza bagels och MYYYCKET mer. Hade kunnat rulla hem fortare än Mercan... typ. Skämt åsido. Resterande del av kvällen spenderade jag med Peytie, vi måla blommor och kolla på dessa jävla beroendeframkallande serierna på Disney Channel. Det är illa när man väljer frivilligt att kolla på DC än någon annat...

Nä nu är det sovdags men lägger först upp lite bilder från dagen! Måste bara tillägga att jag saknar er alla därhemma lite extra idag:-)


Bara för att...


Häng i Central park


Sofia







Ska lägga upp en video på longboard racet senare, så ni får en inblick av jag menar.

Natti ♥


I'm just a little bit caught in the middle

Hello!

Har haft en av de jobbigaste veckorna i mitt liv. Sjuk=ledsen och ensam. Har nog ägnat största delen av dagen att skypa med mamma och grina. Trodde faktiskt aldrig att det skulle bli såhär tufft, nog för att jag sitter i en förjävla situtation. Dock har jag en tendens att hela tiden "sätta mig i den" hela tiden också och varenda gång blir det lika tufft att ta sig ur den.
Min kropp och hjärna säger ifrån, men jag KAN INTE sluta bekymra mig över andra och sätta deras välmående före mig själv. Innerst inne vet jag så väl att jag inte kommer orka ett år såhär, jag måste förändra något. Nu. Kan inte förklara min frustration, vill typ slå mig själv eller springa in i en vägg eller något liknande så att jag skärper till mig.
Min dröm är att det finns en knapp där man kan stänga av känslor och tankar en stund så nästa gång man tar ett beslut så går man på vad som är rätt och fel. Skulle vara en bra knapp för mig!


I am just a girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show.

ÅÅÅÅÅNNNGGEEESSSTTTT

Spräckte mina byxor nyss när jag skulle sätta mig i bilen. INTE OKEEEJ! SÄG ATT DET BARA VAR OTUR, SNÄLLA!
Åkte nyss och köpte frozen youghurt nyss men den ger jag bort till städerskan. Haha mår uppriktigt dåligt just nu.

Hej då.


Sick

Hej hej!

Inte mycket att uppdatera er om. Har inte vart utanför dörren på snart 2 dagar, men finns inte mycket att göra när man är sjuk. Men är på bättringsvägen iaf! Karen satte på ångbastun i duschen igår så satt där i 40 min i hopp om att alla bakterier skulle försvinna. Sedan gav hon mig ett lass med mediciner och det bästa av allt var att det fungerade! Något jag bokstavligt talat har knarkat är en slags spray som man sprayar ner i halsen och den i sin tur bedövar all smärta. Uuunderbart! Smakar skit men en riktig dundermedicin. Avslutade kvällen igår med en shot som skulle få mig att sova och det kan jag lova att det gjorde jag. Efter 10 min sov jag som en stock... Tror att jag ska sno med mig lite medikamenter hem från staterna...
Jobbigaste att vara sjuk när man bor här är att man blir så otroligt mammig och pappig. Allt känns så ensamt och jobbigt helt plötsligt. Men Karen har tagit hand om mig väl ändå, tur de!

Sitter och överväger om jag ska ut och gå lite, lite friskluft har ju aldrig skadat... ELLER ska jag åka en snabbis till mallet och kolla. Vet nog vad det blir.




Somewhere in Brooklyn

Helloo!

Då var det ny vecka igen, och jag har nu vart här i 7 veckor. Inte illa pinkat av mig tycker jag allt OCH jag trivs fortfarande. Börjar dock veckan med att känna av min förkylning igen som tycks komma och gå lite som den vill, så imorse när jag vakna hoppa jag över träningen. Kan nog ana varför jag är sjuk igen eftersom jag trotsa att hösten faktiskt börja komma till NY igår och hade klänning ändå. Att vandra runt i Brooklyn sent på kvällen i 13 grader är ingen dunder medicin för förkylningen. Men men, what to do about it now!

Gårdagen spenderade jag och en del av svenska ligan i Brooklyn som sagt. Vi vandra runt på någon slags marknad med tema mat och musik, riktigt mysig söndag måste jag säga. Vi gick och åt Sushi när regnet bestämde sig för att ösa ner... som vanligt. Efter det åkte alla hem förutom jag, Sofia och Christopher. Vi gick och köpte oss en kaffe på Starbucks och sedan gick vi ner till Brooklyn bridge och kolla på Manhattans skyline. Såååå himla fint och coolt, man kan nästan tro att det är en bild framför en. Något man MÅSTE se någongång i sitt liv!
Lägger upp lite bilder så ni förstår vad jag menar...


Underbara Sofia 




Jag, Linnea, Cicci, Samuel, Clara och Emma




Sofiorna


Cristopher och Sofia


Brooklyn Bridge








Nu är det matdags, gjort jäääkligt starka vitlöksbröd så att man förkylning ska försvinna. Får väl se om barnen gillar dem...

Puss och hej ♥


Live your life

Heej allihopa!

Dålig uppdatering... Jag vet! Men jag har mina anledningar, typ. Eller egentligen inte, men fick reda på att jag var ledig i tre dagar helt hucks flucks i tisdags. Det är så att det har vart Rosh Hashana(Judiskt nyår) här i onsdags så alla skolor stänger i 3 dagar och mina värdbarn åkte till NJ för att fira nyår med släkten vilket innebar att jag blev ledig. HALLELUJA!

Så sen dess jag jag fart runt överallt känns det som. Sofia och jag har hängt så gott som varje dag. I onsdags gick vi på bio och såg Moneyball med Brad Pitt. En verklighetsbaserad film om baseball, och när jag satt där i salongen önskade jag att jag var lite mer insatt i sporten för många delar av filmen satt jag som ett frågetecken. Men förutom de var den jättebra, välidigt djup men bra. Efter bion åkte vi hem till Sofia i Levittown och sov. Morgondagen(dvs torsdag) hängde vi hemma hos mig så gott som hela dagen tills vi blev rastlösa och bestämde oss för att åka och äta middag på Long beach med en ny tjej här på Long Island. Vi åt på The Beach House och det slank även ner en och annan öl, lite senare mot kvällningen kom även Sigrid och höll sällskap.

Fredag(igår) åkte Sofia och jag till Cicci medans hon jobbade för att fika och spela lite volleyball (som förövrigt INTE är typ min sport). Efter det drog vi hem till Sofia för att göra oss i ordning för kvällen. Vi åkte in till city för att möta upp en tjej från NJ och sedan vidare till en mexikansk restaurang/bar/club. Vi missade happy hour'n som var typ anledning till varför vi åkte dit... Total miss av oss men vi var inte bittra för de. Efter ett tag kom Cicci och joinade sällskapet och efter några drinkar bestämde vi oss att dra vidare, bara de att regnet ÖSREGNADE ner och självklart glömde jag mitt paraply vilket man bara inte gör om man bor i NY för här kan det börja regna precis när som helst. Så partyhumöret dog ganska snabbt när frillan låg platt som en fisk och vi alla var totalt genomblöta, så vi fortsatte vandra i regnet till Penn station för att ta nästa tåg hem.
Händer alltid så mycket när man är i city men skulle ta mig timmar att skriva allt men avslutade city med att lugna en 25 årig kille att jorden faktiskt inte kommer att gå under år 2012 och att jag vet faktiskt inte om han är gay eller inte. Men hans mamma hade sagt att jorden KOMMER gå under år 2012 och att han ÄR gay så han tänkte sitta utanför Penn station till jorden går under och tills hans får reda på om vilken läggning han har. Spännande liv......

Nåväl till något heelt annat så pratade jag om att SHM skulle komma hit i december men biljetterna tog slut på typ 10 MINUTER, så nu är jag JÄÄÄÄTTTEEEE bitter över detta. Tänk att de är så nära och inte fan har jag en biljett, förstå vad irriterande. OKEJ jag vet att det finns biljetter kvar men jag betalar inte 2000 kronor för att sitta bakom en vägg, så långt bort ifrån scenen som möjligt. Nog för att jag avgudar SHM men lite klass vill man ju ändå behålla.

Nu till något helt annat igen, ikväll jobbar jag till imorgon lunch. Ingen av föräldarna kommer hem så måste vara hemma hela kvällen. Men gör mig faktiskt ingenting, just nu är jag ensam i huset så "jobbar" egentligen inte, men ska hämta Peytie hos en kompis senare och äldsta killen är på fest så han vill väl hem senare ikväll också. NU ska jag beställa Sushi och det bästa av allt är att man får det hemkört till dörren. Idag beter jag mig som en lazy american bara för att.

Här kommer lite blandade bilder från veckan:



Cicci&Johanna


Jag på tåget hem

Sushi NÄSTA!!!

 







RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!